Yapak Vakfı Özköyler Ortaokulu
Yapak Köyü Zara/SiVAS

VİZYON

Yapak Vakfı Özköyler Ortaokulu olarak: • Milli kültürle bezenmiş okul ortamı sağlamak, • Başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak. • Yapacağımız Eğitim-Öğretim faaliyetleri ile bölgesel ve ulusal (tabii ki uluslar arası da) bir kurum olmak, • Vereceğimiz nitelikli eğitim-öğretim ile ülkemizin ve hatta Dünya’nın geleceğine yön verecek karşılaşacakları güçlükler karşısında yılmamak, • Çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak,

MİSYON

Yapak Vakfı Özköyler Ortaokulu olarak: • Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek, • Eğitimi okul öncesinden başlatabilmek, • Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek, • Çevremize de eğitim vermek, • Severek gelebilecek bir okul ortamı hazırlamak, • Geleceğimiz için kaliteli insanlar yetiştirmek, • Sevgi,saygı bilincini geliştirmek, • 21.yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayabilecek becerileri kazandırmak,

BAŞARILAR

Okulumuz; 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında 6 kız 6 erkek toplam 12 mezun vermiştir. Bu öğrencilerden 2 kız öğrenci ve 4 erkek öğrenci ortaöğretime devam etmiştir. 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında ise 6 kız 5 erkek toplam 11 mezun vermiştir. Bu öğrencilerden 3 kız öğrenci ve 2 erkek öğrenci ortaöğretime devam etmiştir. 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında mezun olan öğrenci sayısı 3 kız 4 erkek olmak üzere toplam 7’dir. Bu öğrencilerden ise 2 kız öğrenci ve 1 erkek öğrenci ortaöğretime devam etmiştir. 2010-2011 Öğretim yılında mezun olan öğrenci sayısı 6 kız 2 erkek toplam 8’dir. Bu öğrencilerden 3 tanesi (2 kız 1 erkek) Zara Anadolu Öğretmen Lisesine, 2 tanesi (2 kız) Zara Anadolu Lisesine yerleşmişlerdir. 2011/2012 Öğretim yılında mezun olan öğrenci sayısı 13 kız 6 erkek toplam 19’dur. Bu öğrencilerden 2 tanesi (2 kız) Zara Anadolu Öğretmen Lisesine, 4 tanesi (3 kız 1 erkek) Zara Anadolu Lisesine, 3 tanesi (3 kız) Sivas Gazi Anadolu Lisesine yerleşmişlerdir.

Kaloriferli

İl 85 Km ilçe:19 Km uzaklıktadır